Kundeservice
100% EKTE KLOKKER
ALLTID GRATIS FRAKT
90 DAGERS RETURRETT

FAQ

Om Klokker

 

Hva betyr Chronograph?
Chronograph gir brukeren av klokken muligheten til å måle tid i løpet av et intervall. På denne måten er en stoppeklokke for eksempel en kronograf.


Hva er et urverk?
Urverket er det som driver klokken og som dermed er klokkens hjerte. De fleste klokkene har bare ett urverk i klokken, men noen ganger ser man også at klokker er sammensatt av to forskjellige urverk.

Hva betyr det når en klokke er automatisk?
Automatikklokker er en type klokke som drives av arm- og kroppsbevegelser. Du bør derfor helst gå med klokken daglig. Hvis du for eksempel ikke har på klokken i 72 timer, vil klokken vanligvis slutte å gå, og du blir nødt til å trekke opp klokken igjen. Vi anbefaler alltid å lese litt mer nøye i manualen ved denne typen klokke, ettersom det er særlige forholdsregler i forbindelse med datoskift som helst ikke bør endres manuelt når klokken er i sin bane til å endre dato, noe som ofte skjer mellom klokken 20.00 og 04.00. Automatikklokker er miljøvennlige ettersom det aldri skal byttes batteri.

Hva betyr en kinetisk klokke eller kinetic klokke?
Kinetic klokker som blant annet er Seikos varemerke blir holdt i gang via armens og kroppens bevegelser. Det er et oppladbart diktet "batteri" i klokken som lades opp via armens og kroppens bevegelser. I motsetning til automatikk klokker er selve batterireserven i denne type klokke typisk 6 måneder.

Hva er kronen?
Kronen er den delen du kan trekke ut på de fleste klokker for å stille klokken. Vanligvis sitter den i høyre side av klokkene, men flere av de nye merkene har nå begynt å designe klokker med kronen i venstre side for å gi en annerledes look. Bemerk at man med kronen noen ganger bare skal trekke den ut i nivå 1, 2 eller 3, mens man i andre tilfeller må skrue kronen nedover og etterfølgende trekke den ut. Les derfor alltid bruksanvisningen for å unngå skade på klokken ettersom du ved for mye vold kan ødelegge kronen.

Hva bety de forskjellige typene glass?
Det finnes flere typer glass, men den mest brukte er utvilsomt mineralglass. Mineralglass er en ytterst sterk type glass som tåler nesten alt. I tillegg til mineralglass finnes det også hardlex glass som er Seikos egen versjon av mineralglass, samt safirglass og akrylglass. Safirglass er det mest ripebestandige av alle og brukes ofte på de litt dyrere modellene. Det er også den typen glass som finnes i de mest eksklusive klokkene. Akrylglass derimot er den svakeste typen, og her kan glasset lettere bli slitt hvis man ikke er forsiktig. Denne typen finnes i noen av de billige Casio klokkene og generelt i billige modeller. Glasset vil dog kunne bli pusset og dermed bli fint igjen, men det er ikke dekket av garantien.

Hva betyr vanntettheten?
Det er mange som tror at når en klokke er vanntett til 10 ATM (100 meter) så vil man kunne ha på klokken til dykking, men faktum er at det er noen viktige retningslinjer om dette som du bør holde deg til.

3 ATM (30 meter) – Klokken kan brukes til regnfulle værforhold
5 ATM (50 meter) – Klokken kan brukes til regnfulle værforhold samt badekar
10 ATM (100 meter) – Klokken kan brukes til regnfulle værforhold samt badekar, samt dusj og svømming/bading.
20 ATM (200 meter) eller mere – Klokken kan brukes til regnfulle værforhold samt badekar, samt brusebad, svømming/bading samt dykking.

Vi anbefaler alltid at du unngår å la klokken din komme i kontakt med vann, da det kan være smuss, kalk og andre ting i vannet som ville kunne gi klokken misfarging og dermed slite mere på klokkens glansfulle design.

Hva betyr en resinrem?
En resinrem er en gummirem som er fremstilt litt hard. Den er selvfølgelig behagelig å ha på armen, men det er ikke fullt så myk som f.eks. vanlige gummiremmer eller silikonremmer.
  

 

 
 

Om Klokker365.com

Selger dere originale klokker?
Ja, alle klokker du finner på nettstedet Klokker365 er 100% offisielle. Det er hele konseptet bak Klokker365, og vi har alltid en 100% garanti på dette.

Er Klokker365 autorisert forhandler av klokkene?
Klokker365 er autorisert forhandler av noen av merkene og prøver alltid å jobbe med å få flere merker inn i folden. Du kan se ved hvert merke når vi er autorisert forhandler av det pågjeldende merket, ettersom det vil fremgå av den intro-teksten vi har om merket.

Hvor holder Klokker365 til?
Vi er et ungt dynamisk team som driver virksomheten fra Roskilde, Danmark.

Kan man regne med leveringstiden?
Som utgangspunkt vil du alltid kunne regne med den leveringstiden vi har satt for hver klokke, men det er viktig å understreke at dette er et estimat. Vi har testet leveringstiden utallige ganger for å være sikker på at den kan overholdes, så du bør kunne regne med leveringstiden i 99% av tilfellene.

Hvilket fraktfirma bruker dere?
Vi bruker flere forskjellige fraktfirmaer, avhengig av modell og merke, så bestillingen din kan bli levert av Post Danmark (PostNorden), Fedex, DHL, UPS og DPD. Du er alltid velkommen til å kontakte oss på forhånd hvis du har noen spørsmål om dette. Vær oppmerksom på at hvis du bestiller to eller flere klokker, er det mulig at disse klokkene leveres i mer enn én pakke. .

 

 

 
 

Om bestilling online

Når trekker dere pengene ved bestilling?
I forbindelse med en bestilling hos oss trekker vi først pengene når en bestilling endelig er avsendt. Det skjer i henhold til lovgivningen..

Kan jeg tilføye et produkt til ordren min?
c Som utgangspunkt kan du endre i din bestilling, men av sikkerhetsmessige årsaker så kan vi ikke trekke et høyere beløp enn du har akseptert ved bestilling, så hvis du f.eks. kjøper en klokke til 1000 kr og etterfølgende ønsker å endre til en annen klokke som koster 1200 kr, så har vi ikke mulighet for å trekke mere enn 1000 kr, og derfor vil du være nødt til å lage en ny bestilling. Kontakt endelig vår kundeservice om dette.

Hvordan kan jeg kansellere en bestilling?
Det enkleste vil være å sende os en e-post med ordrenummeret ditt, så ordner vi det fortest mulig og bekrefter dette via e-post.

Kan man afhente en bestilling?
Ja det er muligt at foretage en afhentning. Det er dog vigtigt at du kontakter os på forhånd med henblik herpå, så hjælper vi gerne herom. Betaling skal således foregå kontant ved afhentning eller du kan vælge at betale på forhånd med betalingskort.

Kan man avhente en bestilling?
Hos Klokker365 kan du betale med ulike kredittkort, inkludert bankkort, Visa, DNB Electron, MasterCard, Maestro, JCB og American Express. Du kan også foreta en bankoverføring på forhånd. Hvis du ønsker dette, ta da kontakt til vår kundeservice på forhånd slik at du kan høre mere om dette.

Hvor finner jeg kortnummeret?
Kortnummeret finner du på forsiden av kredittkortet ditt og det består ofte av 16 siffer.

Hvor finner jeg utløpsdatoen?
Utløpsdatoen står alltid på forsiden av kortet og står ofte under kortnummeret. Den består av en måned og år, så f.eks. kan den være 09/02-2015. Du skal da bare skrive 02/15 i feltet.

Hvor finner jeg CVC-nummeret, også kalt kontrollkoden?
Du finner de 3 sifrene på baksiden av kortet ved signaturen din. Det er de siste 3, du skal taste inn.

 

 

 
 

Om returrett, ombytning og reklamasjon

Hvordan bruker jeg returretten min?
Hos Klokker365 har du 30 dagers returrett som gjelder fra det øyeblikket du mottar pakken fra oss. Ønsker du å gjøre bruk av returretten din, skal klokken returneres i samme stand som ved mottakelsen. Vennligst skriv et par linjer om saken, slik at vi vet hva som skal skje når pakken kommer tilbake. Klokken skal sendes til adressen vår som du finner under "Kontakt". Hvis du har sendt en vare tilbake pga. angrerett eller reklamasjon vil du alltid motta en e-post når vi har mottatt produktet. I e-posten får du informasjon om den videre prosessen i forbindelse med behandlingen av din angrerett/reklamasjon. 


Har du sendt en vare ind til fortrydelse eller reklamation vil du altid få tilsendt en mail når vi har modtaget varen. I mailen får du oplysninger om den videre proces i forbindelse med behandlingen af din fortrydelse/reklamation.
 

Kan jeg bytte til en annen klokke?
Du kan gjerne bytte en bestilt klokke til en annen hvis klokker kommer tilbake i samme ubrukte stand som ved leveringen. Ta kontakt med oss for ytterligere informasjon, men i korte trekk vil du normalt måtte sende klokken tilbake sammen med en kopi av ordrebekreftelsen din og dermed skrive hva du vil klokken skal byttes til. Restbeløpet i forbindelse med ombyttingen vil enten bli tilbakeført til kontoen din, eller du vil kunne overføre et evt. restbeløp til vår firmakonto. Vennligst kontakt oss på e-post om dette.

Hva gjør jeg i tilfelle av en klage?
Hvis du oppdager en feil på klokken som ikke dekkes av den gjeldende garantien, kontakt oss så snart som mulig for mer informasjon. Noen ganger kan problemet avhjelpes utenom vårt servicesenter, men ellers vil servicesenteret vårt håndtere eventuelle klager. Kontakt oss for mer informasjon.